Fortbildning för lärare

Rovdjur intresserar, fascinerar, engagerar och upprör. Just därför är det ett utmärkt ämne att använda för att uppnå de olika målen i skolplanen. Rovdjurscentret De 5 Stora anordnar varje år utbildningar för pedagoger som vill arbeta med tema rovdjur i skolan.

Våra utbildning ger dig som pedagog ökad kunskap om rovdjuren, inblick i rovdjursdebatten och konkreta tips på hur man kan jobba med rovdjur i skolan utifrån kopplingar läroplanen.

Våra utbildningar anordnas ofta i samverkan med andra aktörer som är verksamma inom skog, natur och utomhuspedagogik - till exempel Skogen i Skolan och Naturskoleföreningen. 

 

Här nedan ser du exempel på utbildningar som hölls under 2020.

Så snart våra utbildningar för 2021 är datumsatta lägger vi ut dem här!

Rådjur i gräs

Inspirationsdag våren 2020

Skogen i Skolan och Rovdjurscentret bjuder in pedagoger till en inspirationsdag. Dagen vänder sig till dig som vill arbeta med tema djur och natur i skolan. Vi börjar dagen med teori och ger oss sedan ut i den närliggande skogen för att prova på praktiska elevövningar.

 

Se inbjudan från 2020

Rådjursgrupp

Tvådagars lärarutbildning vecka 44

Skogen i Skolan och Rovdjurscentret bjuder in till en kurs för dig som vill arbeta med skog, natur och djur i skolan. I år gästas kursen av projektet ”Maker tour - Mot nya höjder” med pedagoger från 2047 Science center. De kommer att ha med sig makerbussen och annan inspiration till höstens tema Make IT wild.
Kursen har fokus på natur, men ger också exempel på hur skolans andra ämnen kan läras in med hjälp av utomhuspedagogik.

 

Se inbjudan från 2020

Design & utveckling: Perlin Systems AB | Illustratör: Isabelle Rönnquist