Vanliga frågor & svar

Hitta hit

Rovdjurscentret finns i Järvsö. Vi delar anläggning med djurparken Järvzoo. Vår gemsamma besöksadress är Vallmovägen 47.

Länk till karta

Mat

Matsäck får inte ätas inne på centret. Matsäck kan ätas utomhus där det finns bord och bänkar. Många som besöker oss går också i djurparken och väljer då att äta inne parken där det finns möjlighet till att grilla. Grilla kan man också göra vid Badtjärn som ligger 100 meter från centret. Under högsäsong finns även öppen servering inne i parken. I entrén finns varma och kalla drycker samt glass och lättare förtäring att köpa.

Läs mer om Badtjärn

Läs mer om att äta inne i djurparken

Priser Järvzoo

Rovdjursskolan är kostnadsfri för skolklasser att besöka. För den som vill gå även i parken tillkommer entré. 

Se priser Järvzoo

Kan vi förbereda på något vis?

Innan ni besöker oss - eller vi er - brukar det vara bra att prata lite om de stora rovdjuren. Vill man kan man göra någon övning innan.

Här kan du läsa mer om förberedande övningar

Besöket brukar bli som bäst om eleverna vet vad som kommer hända under vistelsen på centret eller när vi är hos er. Informera gärna därför eleverna om upplägget.

Hur lång tid tar det?

En rovdjursskola brukar vara 1-2 timmar lång. Eleverna har vanligtvis många frågor så en timme kan ibland bli för kort tid. Vi skräddarsyr alltid upplägg efter önskemål så kortare tid kan också fungera, men med vetskap om att lektionen i dessa fall mer syftar till ett kort intresseväckande moment. 

För den som vill besöka djurparken och vill planera den totala tiden brukar 2 timmar i parken vara lagom, men det finns en stor variation mellan grupper. Slingan i parken är 3 km lång.

Hur många kan vi vara?

Under rovdjursskolan är en klass på upp till 30 elever lagom. Mindre grupper fungerar också mycket bra. Om gruppen är större är det svårt att göra de praktiska övningarna som ingår i konceptet.

Om de praktiska momenten inte ska göras utan eleverna bara ska lyssna och titta kan rovdjursskolor med större grupper genomföras.

Design & utveckling: Perlin Systems AB | Illustratör: Isabelle Rönnquist